Novi Sad
01.06.2012.
06:20 > 07:26
Uhapšeni advokat Darka Šarića Andrija Krlović, samo deset dana pre hapšenja prebacio je na novosadskog biznismena Bogdana Rodića svoju firmu "Novi Tamiš", koju je Tužilaštvo označilo kao "protočni bojler za pranje novca".
  • konačno, mafijaško klupko se

    02.06.2012 09:38
    ''Ono što ste govorili po mraku, čuće se po danu, a ono što ste na uvo šaputali po sobama, biće obeznanjeno sa krovova.''
    - Jevanđelje po Luki
  • E-novine

    01.06.2012 12:49
    @Joker
    Agrokor NIJE kupio Merkator !
  • ZiZu

    01.06.2012 11:31
    @milena
    Gospodžo Rodić, nisam vas prepozn'o.

    Izvin'te, molim, na orginalnom tekstu koji je linkovan na dnu ovog teksta videćete sve papire, potpisane. Svi dokazi su na jednom mestu, ništa nije fabrikovano niti ošljarski urađeno.

    Niko ni ne tvrdi da je don Bogdan krijumčario drogu, i to se u takstu decidno kaže. Niko en tvrdi da je poslovanje don Bogdana i Šarića i Radulovića bilo nelegalno. Samo da je postojalo, i to u spasonosna vremena za potonje. Otud reč "povezan" iz naslova.

    A zna se šta "connected" znači na engleskom. :)

    Lep pozdrav, neopisivo mi je godra što su vas novinari uplašili.

  • MiLena

    01.06.2012 11:08
    Neće biti baš tako
    Šta lupetate?!
    Najpre niko nije rekao da je Bogdan Rodić počinio bilo kakvo krivično delo!!!
    Tu i jeste problem ove novinarske priče.

    On je poslovao sa LEGALNIM firmama u Republici Srbiji, koje je policija i pravosuđe puštala da deluju na našem tlu.
    Te firme nisu bile zabranjene (zakonski su učestovale u privrednom životu zemlje), dakle radile su normalno i uspostavljale poslovne kontakte kako sa malim, tako i sa velikim preduzećima u Srbiji.
    Ovde smo mogli čuti pre nekih godinu dana da čak ni policija nije dugo godina ZNALA ko je Darko Šarić, a političari sve do raspisivanja poternice za istim (a da ne govorim o običnim građanima i privrednicima).
    Te firme nije niko mogao da spreči (nije imao zakonsko pravo na to) da učestvuju na tenderima, licitacijama i uopšte u svakodnevnom privrednom životu Srbije.
    To vam niko iz vlasti ne želi da kaže.

    Dakle, ove firme su mogle da kupuju i prodaju!
    U našim zakonima ne piše da privrednici moraju pre policije da znaju da je neko kriminalac, tj. da budu vidoviti, pa da znaju da će se nekome zapleniti imovina u budućnosti?!
    U normalnom Svetu to ne postoji, dakle vlada zakon ponude i potraženje do god ste na tržištu.
    Ako neko iz bilo kog razloga upadne u probleme, pa želi da proda svoju imovinu, ili firmu, to je prava prilika (na Zapadu) za kupovinu ispod realne cene.
    To svi vole i svi očekuju ...na tom nama omiljenom Zapadu.
    A kada nekome zabrane privrednu delatnost, on više "nije ni u igri", tj. nema ga na TRŽIŠTU!

    Ovde neki bolidi od (kvazi)novinara stvaraju neku svoju "virtuelnu stvarnost", šire glupe priče, koje upućeni u privredni život Srbije i Sveta posmatraju kao "pomahnitalu akciju" polupismenih.
  • Anonimus

    01.06.2012 10:03
    Pa evo sada vlast pregovara sa Devićem oko autobus
    Priča se, da nakon što je Privredni sud u N.Sadu doneo presudu u korist Devića, da je sada država počela da pregovara sa Devićem i da postigne dogovor. Zašto taj dogovr nije postignut pre 3 ili 4 godine? Zašto državni organi ne procesuiraju lakalne funkcionere zbog toga što ništa nisu preduzimali povodom ovog slučaja. Tako i Rodić, snalazio se čovek dok je država ćutala, e sada se država setila Rodića kada je naterala Evropska unija. Sramota!
  • Hopy

    01.06.2012 10:00
    A GDE JE DRUGA GOSPODA?
    Nije samo Rodić kupovao firme i postao veliki srpski biznismen, gde su otale ptičice sa kojima se funkcioneri iz vrha vlasti godinama ljube, slikaju, voze jahtama po Jadranskom primorju, idu na njihove žurke i uzimaju njihove pare za lično bogaćenje i ulaženje u privatni biznis kao i pare za kampanju.Svi su oni za mene kriminalci i sve ih treba pohapsiti. Samo neka vrate unazad 10 godina video zapise sa TV-a pa će se sve ptičice prepoznati ne treba tu neka velika istraga. Bagra bagru brzo namiriše!
  • 01.06.2012 09:25
    Ceo Novi Sad i cela Vojvodina znaju kako je Rodic poceo devedesetih i na koji nacin. Danas se on oslovljava sa gospodin uspesan biznismem a u drugim drzavama imaju pravi naziv za takve i prava mesta boravka za takve. U Srbiji su takvi krem krema i VIP-ovci.
  • Lenjir

    01.06.2012 08:19
    U ovoj drzavi i pokrajini ima hiljadu Sanadera koji su dopustili Saricu da pokupuje svu tu imovinu i da bez ikakvi poteskoca posluje kao neki legalan biznismen...
  • Lala

    01.06.2012 08:13
    Svaka cat za tekst!
  • milion stylez

    01.06.2012 08:12
    bravo za clanak!
  • Joker

    01.06.2012 07:07
    cisto da znate, Rodić odavno više nije samo Rodić.... Prešao je u grupu Mercator-S, koji kontroliše sve Mercatore, njihove hipermarkete i sl. + Rodice.
    p.s. Mercator je kupio Agrokor, tako da ni Mercator vise nije Mercator! :)
  • ccc

    01.06.2012 06:53
    Hajdmo, juriš, svi u "Rodića", batalimo sve druge radnje, pogotovo one male,, nepoznatem nekriminalnih vlasnika, da kupujemo kao bezglava hipnotisana gomila, da gdin Rodić, vidi se iz ovog članka, čist kao suza, privajdi još koji dinarčić na svoje račune...
    Tako nam i treba.......
  • LimanacNS

    01.06.2012 06:37
    Hehehe...
    Jel to krenuo novi "Insajder", novosadska verzija?
  • Hulk

    01.06.2012 06:31
    istraživačko n.
    Koliko vidim, ove tekstove koje rade istinski nezavisni novinari nemaju mu*a da prenesu "nezavisni" Blic ni još "nezavisniji" B92.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna